Växla till Tidaholms kommunkarta Växla till Tidaholms kommunkarta

Ridleden Tidaholm      (Rev 2019-10-24)

Välkommen till en speciell ridled. Att ha häst innebär ansvar och det kan vara svårt att resa bort. På den här leden tar du med din egen häst på semestern. Ridleden Tidaholm går runt hela kommunen och är ca tolv mil lång. I ett lagom tempo tar det fyra dagar för den som vill rida hela sträckan. Längs leden finns ett bra utbud med boende där du även kan köpa mat och matpaket. Häst- och gästlogier har stall eller hage där du själv tar hand om din häst. Genom att du redan känner din häst är det lätt att välja en sträcka som fungerar bra för både dig och hästen. Ledens längd gör att det finns många lämpliga startpunkter. En enkel lösning är att du utgår från den plats du bokat boende. Där får du som gäst parkera dragbil och transportvagn. Ledens dragning gör att du nästan helt kan undvika biltrafik och asfalt.

Leden är i princip öppen hela året utom vid jaktsäsong. Då leden är lång får du automatiskt en större variation i upplevelsen. Den västra delen är ett relativt öppet landskap med platåberg och inslag av löv- och barrskog. Den norra och södra delen har ett charmigt kulturlandskap där du ofta kommer nära gårdarna. Den östra delen längs Hökensås bjuder på vacker tallmo med mjuka åsar och inslag av små sjöar.

Leden är markerad med naturfärgade stolpar. Dessa har inbrända pilar och hästskor. På några platser finns även blå skyltar med en vit ryttare på häst. Leden är markerad i båda riktningar.

För ytterligare information v g kontakta Tidaholms Turistbyrå, tel 0502-60 62 08. Se även nedanstående PDF som innehåller en utförlig ledbeskrivning, praktiska tips, telefonnummer till boende, information om kartor mm. Själva leden är gratis och behöver inte bokas.

Svensk flagga  Ledbeskrivning (1,6 MB, PDF, A4, 2019).
Tips: Då service förändras över tid bör du kontakta Tidaholms Turistbyrå för aktuell information.