Växla till Falköpings kommunkarta Växla till Falköpings kommunkarta

Friluftsområde Mösseberg      (Rev 2013-10-22)
Vägbekrivning: Fritidsområdet ligger i västra kanten av Falköping. Sväng in på Scheelegatan, antingen vid rondellen där Järnvägsgatan och Bangatan möts, eller från Danska vägen. Scheelevägen tar dig upp på Mösseberg förbi Restaurang Bredablick och fram till parkeringen vid Mössebergs Camping. Även om du kan köra ända fram till Skogssjön får du inte parkera där. Parkering finns vid campingen. Se P i kartan. Från parkeringen till spårstarten är det ca 400 m.

Spårinformation: De röda och blå spåren är båda elljusspår och 2,5 km långa, men de har helt olika karaktär. Det blå spåret är plant och grusbelagt, medan det röda är kuperat och flisbelagt. Det blå spåret är även handikappanpassat. Vidare finns en gul slinga på 5 km och en violett på 10 km. Observera att spåren är markerade i en viss riktning. I översiktkartan ovan visas bara de slingor som anpassats för löpning. Mösseberg har även ett brett utbud av andra spår som ridleder, vandringsleder och hundspår. Broschyren "Friluftsområde Mösseberg" har bra kartor där samtliga spår är inlagda och finns tillgänglig på Falköpings Turistbyrå.

Service: Vid Skogssjön finns ett sommaröppet café, en barnvänlig badplats med både sandstrand och badbryggor, omklädningsrum, dusch och WC.