Växla till Skara kommunkarta Växla till Skara kommunkarta

"Hälsans Skara" Tempelbackastigen     (Rev 2011-12-16)
Vägbeskrivning: Vid trafikplats Glasbacken i östra kanten av Skara svänger du av E20 och följer skyltningen mot "Skara Ö". På Axvallagatan svänger du sedan av mot "Vilans fritidsområde" där du kan parkera. Se röd pil och P-symbol i kartan.

Föredrar du kollektiv transport tar du buss 200 (Lidköping-Skara-Skövde) och går av vid hållplats "Katedralskolan". Se symbol i kartan. Till Vilans fritidsområde kommer du smidigt via en gång- och cykelväg. Kollektivtrafik i området drivs av Västtrafik, www.vasttrafik.se, tel 0771-41 43 00.

Leden: Startpunkt är i kosningen Vilangatan/Axvallagatan. Därifrån är det ca 800 m till en rundslinga på 2,5 km, dvs totalt 4,1 km för hela promenaden. Leden är markerad medsols med orange och följer en blandning av enkla vägar och naturstigar i en småkuperad terräng. Oömma skor rekommenderas. Rundslingan går i blandad skogsmiljö med både barr- och lövträd. Området kring Tempelbacken har en fin ekskog. En kort avstickare går till en bordsgrupp. Se kartan. Broschyr med karta finns på Skara Turistbyrå, Biblioteksgatan 3, tel 0511-325 80.